Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Debat: Misbrug - må vi så være fri !

Tirsdag 14. oktober 2014 kl: 09:44
Af: Redaktionen

Branchedirektør Anne Windfeldt Trolle, arbejdsgiverforeningen ATL under DI, tager i foreningens nyhedsbrev afstand fra løndumping, men advarer mod misvisende brug af begrebet.

Anne Windfeldt Trolle skriver:

Løndumping - ordet bliver brugt i mange sammenhænge efterhånden - for mange efter min mening. Senest på forsiden af Ekstra Bladet i en sag, hvor en dagrenovationsopgave overgår fra en udbyder til en ny. Medarbejderne skifter altså arbejdsgiver, og det betyder typisk, at medarbejderne starter på nye vilkår, der bestemmes af den nye udbyder og dermed mister nogle af de rettigheder, de har optjent hos den tidligere udbyder. Det er helt i overensstemmelse med lovregler og overenskomst og selv om det kan forekomme urimeligt for den enkelte medarbejder, har det intet med løndumping at gøre.

Men hvad er løndumping så? På Beskæftigelsesministeriets hjemmeside fremgår det, at begrebet social dumping normalt bruges om forhold, hvor udenlandske lønmodtagere har løn- og arbejdsvilkår, som ligger under det sædvanlige danske niveau. Det sædvanlige danske niveau betyder, at vilkårene skal kunne måle sig med de vilkår, som gælder efter overenskomsten for det pågældende faglige område.

Den førnævnte historie hører langt fra til i denne kategori, men der er næppe tvivl om, at når ordet løndumping overhovedet bruges i denne sag, som i mange andre, er det helt bevidst - det får os nemlig op af stolene, får os til at tro, at der er tale om ulovligheder, får os til at blive forargede og giver os mulighed for at danne billeder oppe i hovedet af stakkels medarbejdere, der snydes af onde kapitalistiske arbejdsgivere.

I transportbranchen foregår der fra tid til anden bestemt ting, der kan fremkalde reaktioner som disse - men netop derfor kan vi godt undvære den tendens der er ved at udvikle sig, hvor man bruger begrebet i alle mulige situationer, som intet har med løndumping at gøre, og hvor alle gældende regler er overholdt. Det er kun med til at give branchen et endnu dårligere image, som kan føre til at vi får stadigt vanskeligere ved at tiltrække de unge, hvilket igen vil sætte virksomhederne under pres, enten for at flage ud eller overlade kørslen til udenlandske vognmænd.

Så misbrug - af begreber som løndumping, af regler om køre- hviletid, af magneter, af medarbejdere - det er vi gerne fri for.
 



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst