Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny fragtvirksomhed venter driftsoverskud efter 10 måneder

Mandag 15. september 2014 kl: 09:58
Af: Hans Windeløv, L&T

Årets første otte måneder tegner godt for resultatet af omstruktureringen hos den danske afdeling af den internationale fragtvirksomhed JAS Forwarding

Både omsætning og dækningsbidrag er øget markant hos Jas Forwarding danske afdeling, og firmaets direktør Chris Christensen, der tiltrådte i januar, forventer, at driften går i overskud allerede fra november.


- Vi har tredoblet vores dækningsbidrag på de første otte måneder, blandt andet fordi vores månedlige omsætning er mere end fordoblet, og fordi vi er blevet meget bedre til at købe ind, så vi tjener betydelig mere per krone vi bruger, siger Chris Christensen.


November og december tegner til at blive virksomhedens første overskudsmåneder i de fem år, de har været i landet, og direktøren er glad for, at indsatsen nu bærer frugt.


- Som alle ved, er der hverken en hurtig eller nem vej ind på det danske markedet, det kræver tid og ressourcer, fremfører Chris Christensen.


Kombineret sø- og luftfragt sparer penge 
Nøgleordene i den igangværende turnaround har været en tilpasning til markedet, et bedre match til speditionsvirksomhedens kernekunder samt fokus på at yde en optimal service.


- Ved at fokusere på vores stærke sider har vi været i stand til at lave aftaler med en række interessante nye kunder. Alle i markedet kan finde ud af at importere fra fjernøsten, og det kan JAS også. Vi har til gengæld fået en del tidligere luftfragtskunder ved at tilbyde en kombineret sø- og luftfragtsløsning, hvor de opnår betydelig besparelse i forhold til luftfragt. Varerne ankommer til København på cirka 16 dage afhængigt af oprindelsesstedet, siger Chris Christensen.


Derudover har JAS Forwarding især haft succes med eksport til markeder som USA, Sydafrika, Brasilien, Argentina og Mellemøsten.


Andelen af luftfragt stiger
Eksportforretningerne dækker nu 53 procent af omsætningen, og den administrerende direktør glæder sig især over, at andelen af luftfragtsprodukter er steget fra 37 procent til 52 procent.


Chris Christensen siger, at det ligger i JAS' DNA at lave luftfragt. 


- Vores navn tilbage i 1978 var Jet Airfreight Services, og det siger jo alt. Efter vi begyndte at lave søfragt i 1983 blev navnet ændret til JAS. 


Ud over de rent strategiske overvejelser, tøver direktøren ikke med at give virksomhedens medarbejdere en stor del af æren for den positive udvikling.


- Effekten af de første måneders personaleudskiftninger har været positiv. Vi har det helt rigtige crew til opgaven nu, og med arbejdsomme og engagerede medarbejdere, der er dedikeret til vores nye kurs, har vi fundet vores rigtige niche med personlig service til små og mellemstore virksomheder, siger Chris Christensen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst