Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiforening: Den nye EU-Kommission giver plads til Danmark og skibsfarten

Onsdag 10. september 2014 kl: 20:50
Af: Redaktionen

Danmarks Rederiforening ser meget frem til at samarbejde med de nye EU-kommissærer og vil sikre, at den nye EU-Kommission realiserer den centrale rolle, de maritime aktiviteter skal spille i Europa


EU-Kommissionens formand Jean Claude Juncker fremlagde onsdag sit hold for de kommende fem år. Efter måneders spekulationer besluttede Jean Claude Juncker at ruske op i både kommissærposterne og kommissærernes daglige arbejde.


Klimaområdet er slået sammen med energi, og et nyt område bestående af finansiel stabilitet, finansielle tjenesteydelser og kapitalmarkeder er blevet oprettet og givet til Storbritannien.


Desuden er rollen som næstformand blevet revideret og gjort langt mere relevant med henblik på at skabe en mere effektiv EU-Kommission og bevæge sig væk fra kritikken, om at EU-kommissærerne beskyttede nationale interesser.


Næstformændenes nye rolle er meget vigtig for Danmarks Rederiforening. Det betyder blandt andet, at transportkommissæren (den slovakiske socialistisk Maros Sefčovič) rapporterer til Finlands Jyrki Katainen, der får ansvaret for beskæftigelse, vækst, investeringer og konkurrencedygtighed, hvilket er med til at koble skibsfarten til vækstdagsordenen. Jyrki Katainens mange ansvarsområder som næstformand vil også omfatte foranstaltninger klima og energi.


Federica Mogherini, EU's nye udenrigschef, bliver også næstformand og dermed ansvarlig for at blandt andet at koordinere EU-Kommissionens kamp mod pirateri.


Margrethe Vestager har landet en af topposterne i den nye EU-Kommission som konkurrencekommissær og vil efter Danmarks Rederiforenings vurdering blive sat under et tungt pres. 


Danmarks Rederiforening er glad for, at Margrethe Vestager er blevet udnævnt til en så væsentlig og magtfuld position i EU-Kommissionen. Hun vil blandt andet få ansvaret for at sikre fortsættelsen og modernisering af de bestemmelser, der giver konkurrencedygtige rammebetingelser for skibsfarten.


Den nye transportkommissær, Maros Sefčovič, har ingen umiddelbar erfaring med den maritime sektor, men har en lang historie i ledende stillinger i Bruxelles. En af Maros Sefčovič opgaver bliver at  føre tilsyn med Generaldirektoratet for Mobilitet og Transport (GD MOVE) og Det Europæiske Agentur for Søfartssikkerhed (EMSA) samt EU's satellit-programmer.


Svenske Cecilia Malmström har fået ansvaret for handel. 


Alle de nye kommissærer skal nu gennem EU-Parlamentets høringer, der formentlig finder sted i oktober. Typisk vil mindst én kandidat blive kasseret af EU-Parlamentets medlemmer. Den endelige EU-Kommission ventes at være på plads i november.


Danmarks Rederiforening ser frem til at arbejde sammen med det nye hold kommissærer, hvor vækst og beskæftigelse er kernen i EU-Kommissionen med Jean Claude Juncker som formand. Danmarks Rederiforening vil arbejde for at sikre, at den nye EU-Kommission vil fastholde og udbygge den centrale rolle, som de maritime aktiviteter spiller inden for vækst og beskæftigelse.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst