Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordisk interesseorganisation:: Ny transportkommissær er erfaren og har realisme

Onsdag 10. september 2014 kl: 20:23
Af: Redaktionen

Den nye formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, har fordelt posterne i den nye kommission. Maros Sefčovič, fra Slovakiet er navnet på den ny kommissær for transport i EU-Kommissionen. Han var ansvarlig i den tidligere EU-Kommission for det administrative område

Maros Sefčovič har en akademisk uddannelse som økonom fra universitetet i Bratislava, har en Ph.d. i international og europæisk jura fra samme sted - og har i øvrigt studeret både i Frankrig, USA, Afrika, Østrig og Israel.

Den ny transportkommissærs karriere har i mange år været som embedsmand i den slovakiske administration både på ambassadørposter rundt om i verden og som Slovakiets stedfortræder på embedsmandsplan i EU og NATO og senere som direktør i det slovenske Udenrigsministerium. Siden 2004 har han været ambassadør på den slovakiske ambassade i Bruxelles. Politisk tilhører Maros Sefčovič den socialistiske fløj.  


- Jeg forholder mig positivt til valget af kommissær. Det er en mand med administrativ erfaring, kendskab til EU og EU-Kommissionen - og med holdninger, som bør være mere realistiske end den nuværende kommissærs meget liberale tilgang, siger formanden for Nordic Logistics Association (NLA) Erik Østergaard, der også er administrerende direktør i den danske vognmandsorganisation DTL, som sammen med norske NLF og svenske SÅ står bag NLA.


- Hans baggrund fra Bruxelles gør, at han i det mindste har siddet og lyttet til nordiske synspunkter på et mere teknisk niveau og bør derfor have en vis erfaring til vores fordel. Hertil kommer, at han i kraft af sit politiske ståsted kan have bedre forståelse for synspunkterne i den stærkt konkurrenceudsatte del af EU-landene i Vest, når det gælder cabotagekørsel, og kamp på arbitrage, løndumping og deciderede lovovertrædelser for at være med på markedet, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- Vi har derfor en forventning om, at den nye EU-kommissær lige smider en pausebrik på bordet i hele snakken om at få gjort endeligt op med landenes erhvervsmæssige og sociale roller i fællesskabet her og nu i en jagt på liberaliseringen.


Den nyudnævnte formand for EU-Komssionen Jean-Claude Juncker har foretaget en række strukturelle ændringer til EU-Kommissionen. Blandt andet skal de syv viceformænd i Kommissionen være ansvarlige for hver sin klynge af kommissærer, der skal forsøge at samarbejde på de bredere linjer. Den finske kommissær Jyrki Katainen er blevet ansvarlig for hovedområdet "Vækst og beskæftigelse, investeringer og konkurrenceevne" - og under den overskrift indgår så den nye slovakiske transportkommissær.


Den danske kommissær Margrethe Vestager blev ansvarlig for hele konkurrenceområdet. Erik Østergaard mener, at dette kan blive relevant for NLA i sager om finansiering af infrastruktur og konkurrenceeffekten af denne finansiering.


Den nye svenske kommissær Cecilia Malmström er blevet ansvarlig for handelsområdet. En stor og vigtig post, som er vigtig især for de maritime interesser og for udvikling af transport generelt som en konsekvens af øget handel. Også her forudser Erik Østergaard, at der kan være tråde til NLA samarbejdet.


NLA skal på et styrelsesmøde 15. september godkende en plan for indsatsen i den nye EU-Kommissions regeringsperiode de næste fem år.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst