Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Interaktive fartbump virker

Tirsdag 2. september 2014 kl: 13:34
Af: Redaktionen

Fartbump, som kun aktiveres for billister, der kører for hurtigt, er blevet en succes i betalingsanlægget ved Øresundsbron. Antallet af for hurtigt kørende er faldet markant efter de blev installeret i fire bane i maj i år

Målinger viste, at omkring 200.000 bilister hvert år kørte hurtigere end 40 kilometer i timen (den tilladte hastighed er 30 kilometer i timen). 


Høj fart udgør en sikkerhedsrisiko for andre billister, og betalingsanlæggets personale, som bevæger sig mellem banerne, for at kunne hjælpe kunderne.


Men det har interaktive fartbump, som kommer frem i vejbanen, sat en stopper for. Fartbumpet Actibump fungerer på den måde, at hvis en bil nærmer sig med for høj hastighed, åbnes en lille luge i vejbanen, så der opstår en kant, som giver et bump. Dem, der holder den tilladte hastighed, mærker intet til fartbumpet.


- Til forskel fra statiske vejbump, som alle skal køre over, så belønner disse fartbump dem, der kører den tilladte hastighed, hvilket er en stor fordel, siger Håkan Kiendl, chef for betalingsanlægget.


I maj og juni mærkedes en tydelig effekt fra fartbumpet. Der foregik dog samtidigt med vejarbejde i betalingsanlægget, som bidrog til lavere hastigheder.


Juli var derfor den første hele måned, hvor Øresundsbron kunne måle effekten og sammenligne med tidligere måneder. 


Fra 2012 til april 2014 har antallet af for hurtigt kørende ligget på mellem 10.000 og 19.000 per måned. I juli 2012 var det 16.190, i august 2012 19.932. I juli 2013 var det 16.299, i august 2013 16.816.


I juli i år - efter fartbumpene var installeret - var tallet nede på 2.153 biler, som kørte for hurtigt. I august er tallet 2.637.


- Vi har fået mange positive reaktioner fra kunder, som sætter pris på, at hastighederne er sænket, og sikkerheden øget. Personalet oplever også, at deres arbejdsmiljø er blevet meget bedre og mere sikkert. Det er vi meget glade for, og det var præcis det, der var målet, siger Håkan Kiendl og tilføjer, at trafikken er stedet i løbet af 2014 sammenlignet med 2012 og 2013, hvilket yderligere understreger det gode af fartbumpene.


Fartbumpet findes i bizz-banerne i retning mod Danmark, hvor man kører igennem med en bizz. I de bemandede baner, hvor motorcykler og kontantbetalende kunder kører, er der ikke fartbump.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst