Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vognmænd og kommuner kan regne sig frem til grønne løsninger

Mandag 1. september 2014 kl: 09:00
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen DTL - Danske Vognmænd og Trafikstyrelsen præsenterer nu et regnearksværktøj, der gør det lettere for transportvirksomheder og kommuner at finde ud af, hvilke grønne tiltag, der betaler sig bedst i netop deres virksomhed

Værktøjet er udviklet af Teknologisk Institut og kaldes "Grøn Beregner". Grøn Beregner er lavet med støtte fra puljen til forsøg med energieffektive transportløsninger, der blev afsat i forbindelse med den politiske aftale om en grøn transportpolitik i 2009.


I "Grøn Beregner" kan brugeren sammensætte en flåde af køretøjer fra en liste over motortyper og driftsmønstre. Herefter kan man afprøve de forskellige værktøjer, som kan reducere CO2-udledningen og få beregnet, hvilke driftsøkonomiske konsekvenser det vil have at investere i dem. Det kan for eksempel være værktøjer som automatisk dæktrykovervågning eller rullepresenninger.


"Grøn Beregner" indeholder standardværdier for både prisen på de forskellige værktøjer og deres effekt på brændstofforbruget - det vi sige hvor mange procent brændstofforbruget kan reduceres ved at tage det pågældende værktøj i brug. 


Disse standardværdier kan dog ændres. Man har derfor mulighed for at regne på en anden og bedre pris end den, den Grønne Beregner bruger som standardværdi, eller man kan skrue op eller ned for effekten af de forskellige værktøjer, hvis man ønsker en mere optimistisk eller pessimistisk vurdering af brændstofbesparelsen.


- Der er ikke to virksomheder i Danmark, der er ens med hensyn til vognpark og arbejdsopgaver. Derfor har det været vigtigt for os i DTL, at den Grønne Beregner er så fleksibel, at den kan tilpasses mange typer af virksomheder og transportopgaver. Vi har også bestræbt os på at få et hjælpemiddel, der ikke er for svært at bruge og forstå, heller ikke for den mindre virksomhed. Det synes vi er lykkedes, siger erhvervspolitisk chef i DTL Ove Holm.


Janni Torp Kjærgaard, der er kontorchef i Center for biler og grøn transport i Trafikstyrelsen, fremhæver, at "Den Grønne Beregner er et godt redskab, der kan gøre det lettere for virksomheder og kommuner at identificere de indsatser, der helt konkret giver mest CO2-reduktion for pengene. 


- Beregneren kan også være en hjælp for de virksomheder, som vil certificeres som grønne transportvirksomheder, siger hun.


Grøn Beregner kan ses her:








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst