Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Volvo lancerer gasdrevet lastvogn til lokal kørsel

Torsdag 28. august 2014 kl: 10:16
Af: Redaktionen

Volvo Trucks udvider sit modelprogram i Europa med en ny version af Volvo FE, der udelukkende kører på metangas. Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) er primært udviklet til drift, der omfatter korte kørselscyklusser med en høj grad af start/stop-kørsel såsom renovationskørsel og lokal distribution. Den er udstyret med en ny 9-liters, gasdrevet Euro 6-motor med tændrørsteknologi og automatgear

Volvo lancerer gasdrevet lastvogn til lokal kørsel
- Med Volvo FE CNG kan vi nu tilbyde de virksomheder, der kører meget i bymiljøerne, en lastvogn med en langt mindre miljøpåvirkning. Mange byer over hele verden søger alternativer til dieseldrevne lastvogne. Især inden for affaldshåndtering er vedvarende brændstoffer ofte et krav for at få en købskontrakt, siger Christina Eriksson, Business Manager for Alternative Drivelines hos Volvo Trucks.


Metangas er lugtfri, når den forbrændes, og den indeholder meget lave niveauer af de skadelige partikler. Hvis metangassen er en biogas - altså baseret på organisk materiale fra vores egen tid -  er emissionerne af CO2 op til 70 procent lavere end dem fra en diesellastvogn.


Volvo FE CNG er udstyret med en helt ny 9-liters Euro 6-motor med tændrørsteknologi. Motoren yder 320 hk og et moment på 1.356 Nm.


- Tændrørsteknologien er specielt velegnet til kørselscyklusser, hvor lastvognen kører korte afstande med meget start/stop-kørsel, siger Christina Eriksson.


Takket være den fuldautomatiske gearkasse bevarer lastvognen samme køreegenskaber og produktivitet som den konventionelle Volvo FE. Automatgearkassen giver også en hurtigere drivlinereaktion.


På langt sigt er metangas det brændstof, som ifølge Volvo Trucks vil blive et bæredygtigt alternativ til diesel. Lige nu er fokus på at udarbejde de relevante regler og skabe de rette forudsætninger for en positiv udvikling i samarbejde med de forskellige offentlige myndigheder og private virksomheder.


Salget af den nye Volvo FE CNG starter i Europa i august og serieproduktionen går i gang i begyndelsen af 2015.


Fakta om Volvo FE CNG
  • 4x2 (19 t), 6x2 (19,5-26 t) langt chassis
  • G9K-gasmotor, 9-liters Euro 6 med tændrørsteknologi, 320 hk/1356 Nm
  • Fuldautomatisk gearkasse
  • Dagførerhus
  • Tanksystem med kapacitet op til 160 m3 metangas
  • 2x4- eller 2x3-tanke til komprimeret naturgas monteret på begge sider af chassiset.

Fakta om metangas
Metangas er en overordnet betegnelse for biogas og naturgas, hvor begge dele hovedsageligt består af metan. Naturgas er et fossilt produkt, der er mellem 40 og 500 million år gammelt og udvindes dybt inde i jordskorpen.
Biogas er det samme som naturgas, men det er en vedvarende gas, der skabes, når organisk materiale nedbrydes af bakterier i et iltfrit miljø. Det kan for eksempel genereres af skrald og andet organisk affald. Når en lastvogn kører på biogas, reduceres CO2-emissionerne med op til 70 procent sammenlignet med diesel.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst