Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU-kommissionen ser på skat i havne

Torsdag 21. august 2014 kl: 10:47
Af: Redaktionen

Den største udfordring for fair konkurrence mellem EU's havne er statsstøtte. Nye regler er på vej fra EU-Kommissionen, da de eksisterende regler betegnes som meget uklare med mange gråzoner. Samtidig har der udviklet sig en praksis med at investere nationale midler i store havneanlæg og spørge EU om lov bagefter

I juli annoncerede EU-Kommissionens enhed for konkurrence DG Competition, at de vil foretage en tilbundsgående analyse af de hollandske skatteregler for offentligt ejede havne.


Hovedformålet med analysen af de hollandske skatteregler er at sikre, at offentligt ejede havne i Holland ikke har mere gunstige skatteforhold end privatejede havne. Allerede i maj 2013 ændrede Holland sine skatteregler for offentligt ejede selskaber, men lavede en undtagelse for de store offentligt ejede havne i Rotterdam, Amsterdam, Zeeland, Groningen og Moerdijk.


EU-Kommissionen undersøger i sær på grund Rotterdam Havns størrelse med en årlig omsætning på 1,7 milliarder kroner havnenes skatteundtagelse som en statsstøttesag.


Rotterdam Havn i marts ude med riven om uretfærdig statsstøtte i Antwerpen og Hamborg. Det handlede imidlertid ikke om skattemæssige forhold, men om statslige investeringer i nøgleinfrastruktur inden for havnenes områder.


Undersøgelsen af skatteregler for havne i Holland har også ført til beslutning om en større analyse i hele EU. Konklusionerne af denne analyse vil blive brugt til at udforme generelle EU-retningslinjer. Herunder undersøges også støtte til havne med underskud. EU-Kommissionen er i kontakt med de belgiske og franske myndigheder. Ifølge interesseorganisationen Danske Havne, er de danske myndigheder endnu ikke blevet kontaktet af EU-Kommissionen.


Danske Havne har i mange år sammen med havnenes europæiske organisation, ESPO, efterspurgt retningslinjer for statsstøtte i havne. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst