Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lastbilchauffører uddeler 500 gratis sikkerhedsveste til skolebørn

Torsdag 21. august 2014 kl: 10:13
Af: Redaktionen

Medlemmerne af chaufførklubben Convoy Buddy sidder ikke bare sidde med hænderne på rattet, når hundredvis af skolebørn på Københavns Vestegn begiver sig ud i trafikken i forbindelse med årets skolestart. Lastbilchaufførerne vil bidrage til bedre trafiksikkerhed og uddeler derfor 500 sikkerhedsveste i børnestørrelse på Ishøj Truck Show, der afvikles i slutningen af august hos Scania i Ishøj

Lastbilchauffører uddeler 500 gratis sikkerhedsveste til skolebørn
- Det myldrer med nye små trafikanter på vejene i denne tid, og uden den store trafikerfaring kan de hurtigt havne i farlige situationer. Derfor gælder det om at gøre de små cyklister så synlige for os andre som muligt, siger lastbilchauffør Henning Verner Olsen, der i chaufførkredse også er kendt som Baloo.


Han forklarer, at økonomisk støtte fra FDE Fonden og Scania har gjort det muligt for chaufførklubben at få produceret 500 skriggule sikkerhedsveste i børnestørrelse. 


- Dem uddeler vi gratis til de 500 første børn på op til 12 år, der besøger os på Ishøj Truck Show, siger  Henning Verner Olsen.


Han kører til hverdag for vognmand Kim Ancher i Ringsted i en sættevognstrækker med 500 heste. Oftest har han en tung containersættevogn på slæb, og en stor del af kørslen sker i Hovedstadsområdet, hvor der også færdes mange cyklister.


- Højresvingsulykker fylder meget i vores bevidsthed, og med de gule sikkerhedsveste bliver børnene mere synlige i alle trafikale situationer, døgnet rundt, siger chauffæren.


Ishøj Truck Show arrangeres af Convoy Buddy og Scania og byder i weekenden 30. - 31. august på familiefest. Ud over uddeling af de 500 sikkerhedsveste benytter chaufførerne lejligheden til at arrangere en lille sikkerhedsudstilling med fokus på lastbiler og cyklister, hvor gæster i alle aldre kan komme tæt på en stor lastbil og få en snak med chaufførerne om den mest sikre måde at færdes i trafikken på.


- Det er et fælles ansvar at forbedre trafiksikkerheden. Højresvingsulykkerne gør selvfølgelig mest ondt på cyklisterne, men det er heller ikke omkostningsfrit for en chauffør at blive involveret i en cyklistpåkørsel. Det har jeg prøvet på egen krop, og det ønsker jeg ikke for min værste fjende, Henning Verner Olsen


Ishøj Truck Show byder ud over Convoy Buddy's trafiksikkerhedstema på familieunderholdning for store og små med bare lidt interesse for lastbiler. Blandt de største trækplastre bliver lastbiler i alle afskygninger inklusiv blankpolerede showtrucks, veteranlastbiler, hverdagslastbiler og radiostyrede modellastbiler.


Dertil kommer underholdning for hele familien, øl- og madboder samt levende musik. Blandt de sikre navne på plakaten er eksempelvis Backseat med forsanger Ivan Pedersen, Tamra Rosanes samt duo'en Bibbi & Snif. Der er desuden chance for, at en af grundlæggerne af Convoy Buddy, 70-års fødselaren "Mr. President", giver et par numre i anledning af den runde dag.


Ishøj Truck Show får også besøg af flysimulatoren Dual Dogfight F16. Den avancerede simulator bruger den nyeste teknologi til at skabe den helt rigtige fornemmelse af, hvordan det er at sidde i cockpittet på et F16 jagerfly og udkæmpe luftslag med mere end lydens hastighed. 


Man kan også se den danske finale i Scanias internationale chaufførkonkurrence "Young European Truck Driver", hvor dygtige danske chauffører dyster på trafiksikker og økonomisk kørsel med lastbil.


Entréen til Ishøj Truck Show koster 40 kroner for voksne og 20 kroner for børn under 12 år, mens børn under 5 år kommer gratis ind. 


Lastbilchauffør Henning Verner Olsen - i chaufførkredse bedre kendt som Baloo - får en snak med en gruppe skolebørn fra 1.B på Krogårdskolen i Greve om, hvordan vi passer bedst på hinanden i trafikken. Sammen med chaufførklubben Convoy Buddy står Baloo bag uddeling af 500 gratis sikkerhedsveste til skolebørn på Ishøj Truck Show den 30-31. august.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst