Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sydtrafik: Flere billetkontroller giver flere billetindtægter

Torsdag 21. august 2014 kl: 09:44
Af: Redaktionen

Trafikselskabet Sydtrafik, der opererer i Syd- og Sønderjylland, har siden årsskiftet opereret med en ny form for billetkontrol i Kolding. I stedet for sporadisk kontrol i hele kommunen samler kontrollørerne kræfterne og dækker et område massivt én dag. Det har givet succes i form af flere billetindtægter

Billetsalget stiger, og de mange kontrollører i gadebilledet har ifølge Sydtrafik en præventiv effekt i forhold til snyd i busserne. Sydtrafik fremhæver også, at passagererne er glade for den øgede kontrol.
 

- Hvor vi tidligere måske sendte én kontrollør til en bestemt by eller et bestemt område, planlægger vi intensive storkontroller, hvor fem kontrollører dækker et område massivt. Det vil sige, at kontrollørerne bliver set på mange busser i Kolding på én dag eller flere dage, og det stresser måske dem, der måtte tænke på at snyde. De intensive billetkontroller rygtes hurtigt i byen og har en vigtig præventiv effekt, siger Jytte Brink, der er leder for det team hos Sydtrafik, som koordinerer billetkontrollen.
 

Salget fordobles efter storkontrol
Kolding er en af de byer i Sydtrafiks dækningsområde, som har flest problemer med billetsnyd. Men de nye storkontroller har gjort en forskel på det område.


- Det er svært at måle, hvor mange flere billetter der bliver solgt efter vores raids, men vi kan helt klart mærke en øget salgsaktivitet i en periode efter. I Esbjerg, hvor vi har et tæt samarbejde med Arriva og dermed kan samle data, oplever vi, at der fornyes rigtig mange månedskort dagen efter et raid. Det giver faktisk dobbelt så meget salg sammenlignet med en "normal" dag. De nye kontroller er altså en succes, fordi vi får flere billetkøbere, siger Jytte Brink.


Et supplement til daglig billetkontrol
De gode resultater får nu Sydtrafik til at indføre storkontrollerne som en fast praksis i de store byer. Jytte Brink vil ikke afsløre, hvor tit storkontrollerne gennemføres, men hun understreger, at de ikke kommer til at stå alene. Buspassagerer får ikke noget ud af at spekulere i at undgå kontrol for eksempel i dagene efter en storkontrol.


- Vores billet-raids er blot et supplement til den almindelige billetkontrol. Vi er også fremover ude og lave kontrol hver dag, siger Jytte Brink og forklarer, at buspassagerne sætter pris på den øgede billetkontrol.


- En god billetkontrol kommer alle de betalende passager til gode, fordi det i sidste ende er med til at holde billetpriserne nede eller give flere busser. Derfor får vi mange venlige ord med på vejen, når vi er ude på billetkontrol, siger hun.
 
 
Om Sydtrafik
Sydtrafik er et fælleskommunalt trafikselskab i den jyske del af Region Syddanmark. Selskabet blev dannet i forbindelse med kommunalreformen 2006 med baggrund i de daværende tre trafikselskaber; VAT, Ribe Amts Trafikselskab og Sydbus. Busdriften udgør den væsentligste aktivitet i virksomheden, der også omfatter togdrift (Vestbanen) samt Flextrafik.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst