Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lettere snekæder åbner for større nyttelast

Mandag 18. august 2014 kl: 10:58
Af: Redaktionen

Flere og flere investerer i automatiske snekædesystemer som Onspot. Produktet bliver lanceret i ny version på den kommende svenske transportmessen i Jönköping i denne uge. Den nye version markerer sig med lav højde og vægt - og ved at være både vedligeholdelses- og rustfri

Lettere snekæder åbner for større nyttelast
Det automatiske snekædesystem Onspot gør det nemmere at holde køretøjerne på sporet p sne- og isglatte veje og dermed forhindre vinterulykker. Produktet er i de senere år udviklet i forskellige versioner til lastbiler, busser og lettere køretøjer som varevogne og ambulancer - samt til luftfjedrede biler med lav dækprofil. Den nyeste version af snekædesystemet, som er tilgængelig for både store og små erhvervskøretøjer, har ifølge producenten en rækkefordele.
 

- Det nye produkt er 29 procent lettere end den tidligere generation, hvilket muliggør højere nyttelast og reducerer risikoen for overlast, især i ambulancer, siger administrerende direktør Per Mikkelsen fra VBG Group Sales A/S, der er dansk distributør af Onspot.


Aktiveres og afbrydes under kørsel
Førere af lastbiler, busser og varevogne med Onspot kan ved at trykke på en knap aktivere og afbryde de automatiske snekæder under kørslen - ved hastigheder op til 50 km/t.
 

- Med automatiske snekæder slipper chaufføren for risici, bekymringer, problemer og stress i vinterføre. Når Onspot aktiveres, slås systemets arme ud, og kæderne kastes ind under de trækkende hjul. Det højner friktionen med 30 procent og giver øjeblikkeligt øget trækkraft, hvilket reducerer risikoen for udskridningsulykker og øger fremkommeligheden, siger Per Mikkelsen og pointerer, at også vognmændene opnår mange fordele.


- Ud over at investere i en forsikringspolice, der kan redde menneskeliv, opnår man højere effektivitet og lavere driftsomkostninger under vanskelige vejrforhold, vurderer han.


Lettere end nogensinde
Med den nye generation er Onspot ikke blot blevet meget lettere vægtmæssigt, men også lettere at håndtere. Installationen er endnu enklere end før, og produktet er helt vedligeholdelsesfrit.
 
Luftforbindelserne er beskyttede og placeret samme sted for nem montering og reduceret risiko for skader. Systemet er kompatibelt med beslag og hjul fra den tidligere generation, hvilket resulterer i lavere levetidsomkostninger. Den nye generation af Onspot er kortere, således at tandhjulet kan placeres bag cylinderen i hvileposition. 


- Desuden er produktet fremstillet af anodiseret aluminium, så ingen dele skal vedligeholdes, og for at eliminere risikoen for korrosion. I sidste ende betyder det lavere levetidsomkostninger, fremhæver Per Mikkelsen.
 

Kan tjene sig hjem på en uge
Per Mikkelsen oplyser, at salget af Onspot er stigende. 


- Kunder fortæller os, at Onspot mere end halverer behovet for vejhjælp i vintervejret. En af dem har beregnet, at investeringen tjener sig hjem blot ved at forhindre fem fastkørsler. Da kunden ud over stilstand også undgår dyre logistiske udfordringer, kan tilbagebetalingsperioden være så kort som en uge, siger Per Mikkelsen.


Om Onspot 
Onspot er et automatisk snekædesystem, som fås til de fleste lastbiler, varevogne og busser. Systemet installeres på drivakslen og leveres med beslag, som er tilpasset det enkelte køretøj, hvilket sikrer stabil montering. Den forseglede cylinder og de selvjusterende arme muliggør nem installation, og systemet kræver hverken vedligeholdelse eller servicering. Onspot er et varemærke under VBG GROUP.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst