Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Krydstogtskibe er blevet sikrere

Torsdag 14. august 2014 kl: 23:45
Af: Redaktionen

Sikkerhed er et meget vigtigt aspekt af passagertrafik til søs. Takket være EU-støttet forskning kan det i fremtiden blive endnu lettere og sikrere at evakuere passagerer fra store skibe. Forskere, der får støtte fra EU, bidrager desuden til at udforme mere stabile krydstogtsskibe og færger.

Det treårige projekt LYNCEUS, som udløber i begyndelsen af 2015, viser, hvordan trådløse teknologier kan bidrage til at finde og spore personer om bord på skibe og give vigtige oplysninger ved evakuering og samtidig forbedre eftersøgningen og redningen på havet. Målet er at revolutionere det nuværende nødberedskab og praksis for evakuering af passagerskibe. Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

-Vi har udviklet innovative trådløse chips til at sy ind i redningsveste, så det bliver lettere at finde folk om bord på skibe, udtaler dr. Anastasis Kounoudes, teknisk ansvarlig og administrerende direktør for SignalGeneriX, som er en af projektdeltagerne i LYNCEUS-projektet.
-Dermed vil sikkerhedsfolkene ved en evakuering kunne se, hvor hver enkelt passager og hvert besætningsmedlem befinder sig.

Teknologien kan også bruges til at overvåge patienter med særlige armbånd eller hjælpe forældre med at finde ud af, hvor deres børn er om bord på store krydstogtskibe med flere tusinde passagerer og besætningsmedlemmer. Forskerne i projektet har også udviklet en radar, der kan afsløre, nøjagtigt hvor passagerer, der er faldet over bord, befinder sig.

Projektet GOALDS, der udløb i 2012, udviklede nyt design af store krydstogtskibe for at øge sikkerheden i tilfælde af kollision eller grundstødning. Efter en omstrukturering ville skibene have op til 20 procent større chance for at klare grundstødninger eller kollisioner. Disse resultater er blevet forelagt Den Internationale Søfartsorganisation for at forbedre sikkerhedsstandarderne og -beregningerne for krydstogtskibe. Projektet GOALDS indgår i en række EU-finansierede forskningsinitiativer for at forbedre sikkerheden til søs.

EU-kommissæren med ansvar for forskning, innovation og videnskab, Máire Geoghegan-Quinn, udtaler i den forbindelse:
-Disse projekter er gode eksempler på, hvordan vi er med til at forbedre folks tilværelse - og i dette tilfælde måske endda redde menneskeliv. Vi vil fortsat investere i denne type forskning og innovation i vores nye program Horisont 2020.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst