Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Afgange til de lange rejser skal have mere plads

Fredag 1. august 2014 kl: 11:54
Af: Redaktionen

Københavns Lufthavn investerer en kvart milliard i at udbygge lufthavnens Finger C, så både passagererne og de store interkontinentale fly får mere plads og mulighed for at få bedre service

Investeringen, der omfatter 2.900 ekstra kvadratmeter til passagererne og tre nye brobetjente standpladser til de store, interkontinentale fly, vil betyder, at der i det næste knap halvandet år vil være over 100 håndværkere, ingeniører og byggefolk i gang med udvidelsen.


- Vi har de senere år skabt markant vækst på de lange ruter, så Danmark i dag har direkte flyforbindelser til 27 interkontinentale destinationer. Vi forventer mere vækst i de kommende år, så derfor skal der bygges nu, siger teknisk direktør i Københavns Lufthavn, Christian Poulsen. 


Klar til de største fly
I januar offentliggjorde lufthavnen visionen Expanding CPH om, hvordan der i løbet af de kommende to-tre årtier skal skabes plads og faciliteter til at kunne håndtere 40 millioner passagerer årligt - næsten en fordobling af de 24,1 millioner, der sidste år rejste igennem lufthavnen i Kastrup.


Den første synlige del af den vision bliver udvidelsen og ombygningen af Finger C. Inden udgangen af 2015, vil en 25 meter brede og 100 meter lang butterfly-formede tilbygning stå klar til at betjene de store fly, der opererer på ruterne til Asien og Nordamerika.


Udvidelsen og ombygningen betyder også, at bygningen hurtigt kan gøres klar til at betjene de allerstørste passagerfly som A-380, hvis de en dag skulle sættes i rute til Københavns Lufthavn.


Som hovedentreprenør på byggeprojektet er valgt Jakon, der har god erfaring med at bygge i en lufthavn, der skal være i fuld drift 24 timer i døgnet alle årets dage. Brdr. Hedegaard har vundet arbejdet med standpladserne, mens rådgiver er firmaet MOE.


Udover at udbygge Finger C, for at skabe plads til yderligere 1.200 passagerer, er Københavns Lufthavn gået i gang med en stor renovering af den eksisterende sydlige del af fingeren ved gateene C34 og C37.


Her bliver de tilhørende lounges gjort lyse og åbne, så passagererne kan sidde, hvor de har lyst, indtil de bliver kaldt til boarding. Det giver mere fleksibilitet, bedre udnyttelsen af pladsen og en bedre oplevelse for passagerne.


Samme Gate-boarding procedure vil blive brugt i den kommende udvidelse. Her samarbejder lufthavnen og flyselskaberne tæt om at teste de bedst mulige procedurer.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst