Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldmyndigheder tilbageholdt næsten 36 millioner falske varer ved EU's grænser

Fredag 1. august 2014 kl: 11:43
Af: Redaktionen

Sidste år tilbageholdt toldmyndighederne i EU næsten 36 millioner varer, som mistænktes for at være kopivarer. Det fremgår af EU-Kommissionens årlige rapport om toldforanstaltninger, der skal beskytte varemærker og copyright

Selv om dette er færre end i tidligere år, udgør værdien af de tilbageholdte varer over 760 millioner euro - cirka 5,7 milliarder kroner. Rapporten indeholder også statistik over typer, oprindelsessteder og transportmetoder for de forfalskede varer, der tilbageholdes ved EU's ydre grænser.


Algirdas Semeta, der er EU-kommissær med ansvar for beskatning og toldunion, revision og bekæmpelse af svig, peger på, at innovation og kreativitet er noget af det, der skaber mest værdi i Europa. 


- Beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder er derfor ikke kun vigtigt for de europæiske forbrugeres sundhed og sikkerhed, men støtter også vækst og jobskabelse i EU. Tallene i dagens rapport viser, at varemærkeforfalskning rammer alle varer, og at toldmyndighederne gør et godt stykke arbejde med at opsnappe falske varer, siger EU-Kommissæren.


Tøj (12 procent af alle artikler, der tilbageholdtes) og lægemidler (10 procent) er nogle af de varer, der oftest tages i bevaring. Post- og kurérpakker tegnede sig for omkring 70 procent af toldvæsenets tilbageholdelser i 2013, og 19 procent af de tilbageholdte pakker indeholdt lægemidler. Omkring 90 procent af alle tilbageholdelser blev enten destrueret, eller der blev indledt en retssag for at fastslå overtrædelsen. 


Kina er fortsat den vigtigste kilde til forfalskede varer. 66 procent af alle tilbageholdte varer kom fra Kina og 13 procent fra Hongkong. Andre lande var dog den største kilde for visse specifikke varekategorier, såsom Tyrkiet for parfume og kosmetik og Egypten for levnedsmidler.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst