Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Forskningssamarbejde skal give bedre infrastruktur

Tirsdag 29. juli 2014 kl: 12:48
Af: Redaktionen

En ny samarbejdsaftale mellem Vejdirektoratet og Teknologisk Institut skal blandt andet bidrage til udvikling af mere holdbare veje, alternative og miljøvenlige vejbelægninger samt begrænse CO2-udslippet fra vejtransporten

Forskningssamarbejde skal give bedre infrastruktur
Den nye samarbejdsaftale skal sikre udvikling af fremsynede og bæredygtige løsninger ved at kombinere Teknologisk Instituts ekspertise i at gennemføre store forsknings- og udviklingsprojekter og store viden inden for betonkonstruktioner samt erfaring med udvikling af projektidéer med Vejdirektoratets viden, faglighed og erfaring på infrastrukturområdet.


Det er konkrete udfordringer for samfundet samt ønsker og krav til fremtidens vejnet, der har skabt grundlaget for samarbejdet. 


Bedre og mere holdbare materialer til vejbygning, reduktion i materiale- og energiforbrug samt CO2 belastning, klimaændringer og miljøhensyn er nogle af de områder, hvor Teknologisk Institut og Vejdirektoratet kan finde fælles fodslag. 


- Vejdirektoratet har et øget fokus på at skabe flere eksternt finansierede forsknings- og udviklingsaktiviteter som understøtter behovet for nyudvikling og effektivisering på vej- og broområdet. Her passer en samarbejdsaftale med Teknologisk Institut rigtigt godt ind, da vi kan støtte og supplere hinanden i at opnå tilskud og ekstern finansiering til vores udviklingsaktiviteter, som vi jo både laver selv i Vejdirektoratet, men så sandelig også med strategiske samarbejdsparter som Teknologisk Institut nu er blevet med denne aftale, siger direktør i Vejdirektoratet, Per Jacobsen, som har underskrevet aftalen på Vejdirektoratets vegne.


Samarbejdet er en del af Teknologisk Instituts satsning inden for anlæg, og direktør på Teknologisk Institut, Søren Stjernqvist, sætter også stor pris på det fremtidige arbejde.


- Infrastruktur og anlæg er et vigtigt udviklingsområde for samfundet. Der er enorme værdier bundet i infrastrukturen og prognoserne siger, at trafikken på vejene øges med 50 procent og godsmængden med 75 proicent frem til 2030. Derfor er det tvingende nødvendigt, at vi hele tiden udvikler materialer og løsninger. Samarbejdet mellem os og Vejdirektoratet er et skridt i den helt rigtige retning, siger Søren Stjernqvist.


Satsningen inden for anlæg baserer sig på en tre-årig resultatkontrakt med Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser under titlen "Ny teknologi til anlægskonstruktioner".




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst