Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danskerne pendler længere

Onsdag 23. juli 2014 kl: 14:45
Af: Mikael Hansen

Pendlertallene fra Danmarks Statistik viser, at danskerne pendler stadig længere for at komme på arbejde. I 2013 steg den gennemsnitlige pendlingsafstand med 0,3 km. sammenlignet med 2012. Antallet af km er steget støt de senere år og siden 2006 er stigningen på hele 2,5 km.

Stigningen betyder, at danskerne bliver mere og mere villige til at pendle længere for at komme på arbejde. Det glæder Dansk Erhverv.

- Stigningen betyder ikke kun, at danskerne er villige til at arbejde længere væk, den betyder også, at det er muligt. Mobiliteten for flertallet forbedres, udtaler chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

- Høj mobilitet er en fordel for samfundet fordi det gør arbejdsmarkedet mere fleksibelt. Det betyder at virksomhederne får bedre muligheder for rekruttering og danskerne får flere valgmuligheder når det kommer til jobs, siger Jesper Højte Stenbæk.

Dansk Erhverv påpeger, at der er en nær sammenhæng mellem den tid, der skal bruges til transport og den afstand, danskerne er villige til at rejse hver dag. Samtidig spiller boligpriserne ind.

- Folk i storbyerne pendler typisk kortere end i landområderne. Det hænger sammen med, at jobsene er i storbyerne men også at trængslen er værst der. Lidt firkantet sagt er det hurtigere at køre langt i tyndt befolkede områder end i bytrafik, siger Jesper Højte Stenbæk.

Er pendling et gode?
transportnyhederne.dk har spurgt Jesper Høje Stenbæk om den længere pendling nu altid kan ses som et samfundsmæssigt gode.

- Det vigtige er, at det er et tegn højere mobilitet på arbejdsmarkedet, men også på at infrastrukturinvesteringerne virker. Selv om folk kører længere, er det ikke sikkert at de bruger mere tid på transport, siger Jesper Højte Stenbæk til transportnyhederne.dk og fortsætter:

- I det lange perspektiv er der selvfølgelig en overgrænse for, hvor langt og længe vi skal pendle. Der er også en miljøhensyn. Og pendlingen er måske ikke altid et frit valg. Under finanskrisen har nogle måske set sig nødsaget til at tage et job længere væk fra bopælen.

Allerød Kommune topper listen. Folk som arbejder i Allerød Kommune, kører i gennemsnit 31,9 km hver vej for at komme på arbejde. Hvorimod folk der pendler til Fanø kommune, transporterer sig kortest, kun 11,3 km.
Folk pendler i gennemsnit længst til destinationer i Region Nordjylland (20,7 km) og lidt kortere i gennemsnit til destinationer i Region Midtjylland (19,8 km), som ligger lavest i statistikken.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst