Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Analyse: Transportsektoren er i træg fremgang

Mandag 21. juli 2014 kl: 11:35
Af: Redaktionen

En ny analyse af næsten 1.800 aktuelle regnskaber fra landets transportvirksomheder viser, at sektoren langsomt bevæger sig i den rigtige retning. 53 procent af virksomhederne lykkedes med at øge indtjeningen i seneste regnskabsår, ligesom indtjeningen også stiger samlet set.

En ny analyse af de første 1.776 regnskaber fra de danske transportvirksomheder vidner om en beskeden økonomisk fremgang i sektoren. 53 procent af de undersøgte virksomheder tjente flere penge i seneste regnskabsår end i forrige, og samlet set stiger indtjeningen med 13 procent. Det skriver Spar Nord i en pressemeddelelse.
 
Bag analysen står Spar Nord, som på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk har analyseret udviklingen i de 1.776 regnskaber, som landets transportvirksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år, og som alle rummer mindst fem års historik fra virksomhedens drift.
 
- Det er naturligvis positivt, at flertallet af de undersøgte transportvirksomheder i dag tjener flere penge, men det er bestemt ikke nogen prangende fremgang, vi er vidne til, lyder det fra aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.
 
Han hæfter sig ved, at det er store virksomheder som Torm A/S, A/S Storebælt og A/S Øresundsforbindelsen, der er med til at trække hele sektorens indtjening op.
 
- Og når 47 procent af de undersøgte virksomheder oplever en tilbagegang i indtjeningen, så vidner det om en branche, der bredt set er i status quo. Og sådan har tilstanden i øvrigt været i flere år, tilføjer han med henvisning til, at der i de seneste fem år har været en ligelig fordeling af transportvirksomheder i indtjeningsmæssig fremgang henholdsvis tilbagegang.
 
Ifølge Proff.dk er der i dag 3.229 danske transportvirksomheder i drift med mindst fem års historik, og dermed dækker analysen 60 procent af de regnskabspligtige virksomheder i sektoren.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst