Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nedskydning af passagerfly skaber international politisk krise

Mandag 21. juli 2014 kl: 09:52
Af: Mikael Hansen

Først lignede det et af de sjældne men alvorlige flystyrt, da det malayiske passagerfly med 298 personer om bord torsdag styrtede ned i det østlige Ukraine, men meget hurtigt stod det klart, at flyet var blevet skudt ned af et luftværnsmissil. Alt peger på, at de russisksindede separatister i området står bag nedskydningen, og dette har skabt en international politisk krise mellem Rusland og Vesten.


Der er allerede skrevet meget om den kyniske og ganske uacceptable nedskydning. Transportnyhederne.dk kan blot opsummere nogle af de vigtigste facts:

At flyet faktisk blev skudt ned er så godt som dokumenteret gennem amerikanske satellitbilleder og det faktum, at flyet ikke afsendte nødsignal.

FNs Sikkerhedsråd anbefalede allerede fredag en grundig international undersøgelse. Modstridende rapporter fra og om ulykkesstedet tyder dog på, at en Havariundersøgelse af sædvanlig standard bliver meget vanskelig at gennemføre, fordi ulykkesstedet ikke er sikret og formentlig ikke kan sikres, fordi de russisksindede separatister tilsyneladende ikke er samarbejdsvillige. Skyldsspørgsmålet kan derfor næppe forventes at blive endeligt afklaret eller dokumenteret, og ingen har indrømmet at stå bag nedskydningen.

Passagerfly er før blevet skudt ned
Hermed ligner hændelsen andre lignende hændelser, hvor passagerfly er blevet skudt ned. Mest kendt er den sovjetiske nedskydning af et koreansk fly over øen Sakhalin i 1983 og en amerikanske nedskydning af et iransk passagerfly i Den persiske Golf i 1988. Ingen indrømmede skylden i disse tilfælde på trods af massive beviser og indicier.
Den storpolitiske krise netop nu handler om Ruslands ansvar. De østukrainske separatister kan kun have fået luftværnsmissiler fra Rusland. NATO-generaler advarede ifølge Ingeniøren for få uger siden om netop dette.

Flysikkerhed
Nedskydningen af den malayiske passagerfly har naturligvis også sat fokus på flysikkerheden.  Det er hvert land, der suverænt afgør, om flykorridorer er sikre. Korridoren over Østukraine er nu lukket.  At den har været åben så længe siger meget om de politiske usikre forhold i Ukraine.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst