Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Gas: en energikilde, som skal føre europæisk transport ind i fremtiden

Onsdag 16. juli 2014 kl: 18:38
Af: udvalgt og oversat af Mikael Hansen

Uddrag af tale af Siim Kallas, transportkommissær og vicepræsident i Europakommissionen, 8. juli 2014 til møde i "Natural and Bio Gas Vehicle Association"

For et par måneder siden nåede Europa endnu en milepæl i arbejdet med at udvikle et transportsystem, som passer til det 21. århundrede. Jeg kan med glæde konstatere, at rene brændstoffer nu er centralt placeret i EU's transportpolitik. Det er et stort skridt fremad for den almindelige trafikant, for erhvervene og for branchen.

Lovgivning om infrastruktur på plads
Nu er lovgivningen på plads, næste skridt er at realisere indholdet. Det er almindeligt kendt, at én af grundene til Europas næsten totale afhængighed af olie til transport, er markedets tøven overfor at købe køretøjer til alternative brændstoffer på grund af manglende infrastruktur til genopladning og tankning.

I dag er Europas netværk af elektricitet, brint og naturgas til transportformål simpelt hen ikke tilstrækkeligt udbygget til sikre markedets accept.

Gas er et meget vigtigt element for den kommende omstilling. Teknologien er moden, men det er manglen på infrastruktur, der forhindrer en større udbredelse af gas som brændstof til køretøjer. Men netop nu er vi i en position, hvor der kan gøres en virkelig forskel i det europæiske landskab, og med fordele for alle parter.
En enkelt bemærkning om tekniske standarder: Hvis der skal udvikles et ægte indre marked for alternative brændstoffer, kræves fælles standarder for design og brug af infrastrukturen.

Men der er yderligere to gode grunde til at satse på alternative brændstoffer.

Miljø
Den første grund er hensynet til miljøet. Vi ved, at naturgas vil spille en stor rolle både i vejtransporten og søtransporten som den mest attraktive mulighed, når oliebaserede brændstoffer som diesel skal udfases for tunge køretøjer og fartøjer. Flydende naturgas (LNG) er et oplagt alternativ med dets høje energiindhold og lave emissioner af skadelige stoffer. Gas kan også bruges i flåder af busser til kollektiv trafik - til fremme af renere kollektiv bytrafik.

Forsyningssikkerhed
Den anden grund er forsyningssikkerheden. Vores afhængighed af en håndfuld store olie- og gas-leverandører giver anledning til bekymring. Lad os se på naturgassen. Den er ideel til at iblande biomethane i en hvilken som helst blanding. Tilførsel af biogas i naturgasnettet vil forbedre forsyningssikkerheden og reducere afhængigheden af importeret naturgas. Biogas er både et lokalt produkt og et meget renere produkt.
Omtrent en femtedel af EU's totale CO2-emisisoner stammer fra vejtransporten, en fjerdele af dette kommer fra lastbiler og denne andel er stigende, fordi vejgodstransporten hele tiden vokser.

Gas er nødvendigt
Hvis vi skal nå målene om gradvis erstatning af fossile olieprodukter med mere miljø- og klimavenlige alternativer, er naturgas og biogas mere nødvendige end nogensinde.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst