Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordjysk havn investerer 10 millioner kroner udviklingscenter

Tirsdag 22. april 2014 kl: 13:55
Af: Redaktionen

"Den intelligente havn" og "det blå universitet" i Aalborg får nu en fælles adresse for formidling af den nyeste erhvervsviden fra forskningsområdet: Center for Logistik og Samarbejde. Centret bliver indviet 9. maj og er lejer i Royal Greenlands tidligere administrationsbygning på Langerak, som nu ejes af Aalborg Havn. Aalborg Havn Logistik A/S har indskudt 10 millioner kroner i projektet, og i centrets direktion er både repræsentanter fra Aalborg Havn og Aalborg Universitet



Samarbejdet mellem havn og universitet eksisterer i dag på en række områder. 
Konceptet "den intelligente havn" er udviklet i samarbejde mellem Aalborg Havn Logistik A/S, Center for Logistik under Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion og Institut for Ledelse og Økonomi. 


Inden for havnens strategi ligger en målsætning om, at Aalborg Havn i 2020 bliver verdens første universitetshavn - deraf begrebet "det blå universitet".

Center for Logistik og Samarbejde er et initiativ, der skal bidrage væsentligt til udviklingen af "den intelligente" havn, men vil også støtte udviklingen og integrationen mellem virksomhederne på havnen og uddannelses- og forskningsinstitutionerne i Region Nordjylland. Den videnskabelige tilgang til logistik og samarbejde skal samtidig komme hele det regionale erhvervsliv til gode og fungere som inspiration til både vækst og bæredygtig udvikling.


Øget konkurrencekraft
Formanden for Aalborg Havn A/S's bestyrelse, borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg, er også formand for bestyrelsen for Center for Logistik og Samarbejde, CLS.



- På CLS vil vi kombinere forskning og teoretisk viden fra Aalborg Universitet med havnens og virksomhedernes kommercielle udviklingsstrategier for at skabe øget konkurrencekraft, større omsætning og flere arbejdspladser i Aalborg og det øvrige Nordjylland. Aalborg Havn er allerede en katalysator og et omdrejningspunkt for erhvervsudvikling og for integrationen mellem erhvervsliv og forskningsinstitutioner. I CLS stiller havnen også sin viden til rådighed, siger Thomas Kastrup-Larsen.



Etableringen af Center for Logistik og Samarbejde vil skabe værdi for Aalborg Havn, og for det nordjyske erhvervsliv som helhed. Via centret skal kombinationen af videnskabeligt baseret nytænkning, praktiske erfaringer og viljen til samarbejde og videndeling blive et stærk argument i bestræbelserne på at tiltrække videntunge og højteknologiske virksomheder til Aalborg-området.


CLS ser det også som sin mission at medvirke til ny, regionale styrkepositioner gennem udvikling og udnyttelse af klynger og erhvervsmiljøer - eksempelvis inden for Grønland og Arktis, Green Tech og vindmølleindustri.


Overskud geninvesteres
Overordnet set skal Center for Logistik og Samarbejde drives kommercielt ud fra et ønske om overskud og vækst. Overskud skal geninvesteres i projekter og lokal vidensopbygning. Indtjeningen skal i første omgang primært komme fra indarbejdning af ny koncepter og viden hos virksomheder i postområde 9220 Aalborg Ø. 


Aalborg Havn er en af initiativtagerne til ErhvervsNetværk 9220, der ud over virksomhederne i området også har blandt andre Aalborg Universitet og Himmerland Boligforening som medlemmer. Netværket arbejder i øjeblikket på projektet "Grøn Industrisymbiose" og har som sin langsigtede målsætning at gøre 9220 til Danmarks første bæredygtige bydel.



Center for Logistik og Samarbejde agter at indgå partnerskab med andre erhvervsfremmeinitiativer i og omkring Aalborg og i Region Nordjylland og inden for relevante nationale og internationale programmer.



Direktion og Advisor Board

Direktørgruppen, der over for bestyrelsen er ansvarlig for centrets drift og udvikling, består af:
  • Administrerende direktør Claus Holstein, Aalborg Havn Logistik A/S (ordførende)
  • Professor Hans Henrik Hvolby, Institut for Mekanik og Produktion, Aalborg Universitet (ekspert i logistik)
  • Lektor Allan Næs Gjerding, Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet (ekspert i samarbejde)
 
Som rådgivende organ inden for strategi og aktiviteter, finansiering af udviklingsprojekter og opbygning af partnerskaber er etableret et Advisory Board bestående af:
  • Institutleder, lektor Birgitte Gregersen, Institut for Økonomi og Ledelse, AAU
  • Fakultetsdirektør Niels Maarbjerg Olesen, Teknat/Sund, AAU
  • Erhvervschef Tonny Skovsted Thorup, Aalborg Kommune
  • Specialkonsulent Tommy Tvedegaard Madsen, Regional Udvikling, Region Nordjylland
  • Administrerende direktør John Hartvig Larsen, Mammoet Wind A/S, Aalborg




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst