Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Venstre støtter kamerakontrol ved grænseovergangene

Mandag 14. april 2014 kl: 21:35
Af: Jesper Christensen

Kristian Pihl Lorentzen, der er trafikordfører for partiet Venstre, opfordrer transportminister Magus Heunicke (S) til at sætte gang i opsætningen af nummerpladekameraer ved grænseovergangene så hurtigt som muligt

Transportministeren meldte for kort tid siden ud, at han ville tage initiativ til at få sat et kontrolsystem op ved indkørslerne til Danmark, der kunne genkende nummerpladerne på lastbilerne.


Kristian Pihl Lorentzen vil med nummerpladekameraer styrke kampen mod ulovlig cabotagekørsel samt udenlandske lastbilers manglende betaling af dansk vejbenyttelsesafgift. 


Venstres trafikordfører fremhæver i den forbindelse, at der på det seneste er blevet afdækket et behov for at bekæmpe snyd i forhold til fiktiv kørsel i udlandet, der skaffer de pågældende vognmænd uaccaptable konkurrencefordele på andres bekostning. 


Ved hurtigst muligt at få sat nummerpladekameraer op, der kan genkende nummerplader på biler, der passerer forbi, kan man slå tre fluer med et smæk - cabotage-kontrol, kontrol af betaling af vejafgift og samtidig få finansieret det nødvendige udstyr (galger, kameraer, IT-udstyr) og kontrolindsats.


- Udgifterne kan givetvis inddækkes af det forventede merprovenu fra udenlandske lastbilers vejbenyttelsesafgift, siger Kristian Pihl Lorentzen.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst