Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bøger skyder genvej i Tyskland

Mandag 27. januar 2014 kl: 10:49
Af: LTL.dk

SSI Schäfer får ordre på stort logistikprojekt, som skal effektivisere både den interne logistik og distributionen

Fleksibilitet, vækst, kvalitet, rentabilitet og innovation. Det er målsætningen for KNV Logistiks nye logistikcenter i Erfurt. Her samler boggrossisten Koch, Neff & Volckmar GmbH (KNV) og forlaget Koch, Neff & Oetinger GmbH (KNO VA) fremover driftslogistikken


På den måde vil de to virksomheder fra bogbranchen sikre og udvide deres position på markedet.


Det var SSI Schäfer, Graz, der fik ordren på at planlægge og etablere det nye distributionscenter på 315.000 kvadratmeter.


For også at være optimalt forberedt på de fremtidige ændringer i bogmarkedet har SSI Schäfer sammen med KNV og logistikkonsulenten IWL gennemgået hele løsningen intensivt igennem flere måneder og lagt nøje planer for udførelsen af projektet.


To lagrer med bøger
Løsningen projekteres på følgende måde. De bedst sælgende 1.800 varenumre befinder sig i et automatisk højlager.


I miniloadlager 1 lagrer man de varenumre, som sælger godt, i bakker. Disse udgør over 50 procent af udleveringsmængden. I en toetagers hyldereol er der 170.000 ekstra lagerpladser til varenumre, der sælger middelhurtigt. 
I miniloadlager 2 er der 260.000 plastbakker. Her oplagrer man flere varenumre i små mængder i hver bakke, så der i dette såkaldte Longtail-lagerområde kan oplagres langt over en halv million varenumre. 


Der bliver indbygget 56 kraner for at sikre hurtig ind- og udlagring i begge miniloadlagre.


Forbindelses-loop fører til bufferlager
Med stor teknisk finesse er der udviklet en højeffektiv for-zone ved miniloadlager 2. De varer man skal bruge i de kommende timer, henter man ud fra det store miniloadlager 2 og sluser ind i et dertil indrettet forbindelses-loop, som enten fører varen hen i et bufferlager, et Schäfer Carousel-system eller direkte til plukkestationerne.


I longtails, der hele tiden bliver længere i en boghandels artikelområde, og som tidligere krævede meget lange strækninger gennem hele lageret, sikrer et 100 procent vare-til-mand-princip, at transporttiderne i fremtiden så godt som bortfalder, så der på den måde opnås en super effektiv produktivitet med over 400 pluk i timen pr. arbejdsplads.


Hele anlægget er forbundet via 21 km conveyor system. Sammen med den kreative systemkombination sikrer det at man i fremtiden både tilbyder fleksible og effektive processer, og også giver en væsentlig forbedring af kvaliteten.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst